facebooktwittermail d

Swedish Agro: "Vi får göra ett bättre jobb"

Hos den nya importören av Claas kommer inte Lantmännen Maskins val att fortsätta med Claas-service och reservdelar, även efter avtalstidens slut, som någon överraskning.

Martin Gerdtsson.
Martin Gerdtsson. FOTO: HANS DAHLGREN

– Det är ju fullt möjligt för alla att köpa delar varifrån de vill. Det är inget som varken vi eller Claas kan stoppa på något sätt, säger Martin Gerdtsson, reservdelschef på Swedish Agro Machinery.

Det är bara några månader sedan han själv arbetade på Lantmännen Maskin och kände till planerna. Just nu jobbar hans nya arbetsgivare med att bygga upp den nya organisationen för Claas i Sverige.

Att hitta reservdelar på den internationella marknaden är något som Martin Gerdtsson tror kan bli svårt under trösksäsongen då kunderna inte accepterar några väntetider, men han är ödmjuk inför konkurrensen.

– Det är ju krasst så att den möjlighet de har att fortsätta är ju om vi är dåliga på det vi gör. Så vi får fokusera på att göra ett bättre jobb.

Han tror att Lantmännen Maskin vill hålla kvar Claas-kunderna för att senare kunna sälja en maskin av eget märke till dem.

– En annan anledning är naturligtvis att de har många montörer som håller på med Claas-tröskor och har de inga reservdelar så får de kanske säga upp dem. Det finns ju ännu inga Fendt-tröskor att serva.