facebooktwittermail d

Vegetarianer hett ämne på LRF-stämma

Anställda och förtroendevalda inom LRF bör inte vara vegetarianer. Det tycker lokalavdelningen i Orsa som skrivit en motion till regionårsstämman i Dalarna.

- Det är väl provokativt skrivet, men avsikten är att väcka debatt. För att vara anställd eller förtroendevald i en intresseorganisation bör man dela dess värderingar, säger Martin Moraeus, som står bakom motionen, till Sveriges Radio Dalanytt.

Får tummen ned


Han jämför LRF med svenska kyrkan eller politiska partier som också kräver att personalen ska dela organisationens värderingar.

"Som medlem känns det väldigt konstigt att min medlemsavgift ska gå till att avlöna personer som tycker att det jag gör i min yrkesroll inte är moraliskt försvarbart", heter det bland annat i motionen.

Förslaget får dock tummen ned av LRF:s Dalastyrelse, som anser att det är upp till var och en om de vill äta vegetarisk kost.

Ett annat hett ämne vid stämman i nästa vecka är skoteråkning.
Gagnefs lokalavdelning anser att allemansrätten missbrukas av fordonsförare och vill att vinstdrivande företag inte ska få köra på privat mark, skriver Dalarnas Tidningar. ATL.nu