facebooktwittermail

Vattna med precision

Sommarens svåra torka har skapat högtryck i bevattningsbranschen. Utvecklingen går mot allt mer precisionsstyrd bevattning. Men även pivotanläggningarna ökar i antal från låga nivåer.

Centerpivotanläggningarna har utvecklats mycket de senaste tio åren, och kan i dag även ta sig förbi hinder och vattna i fältens hörn med hjälp av utsvängda armar. Investeringskostnaden har uppgått till 1-2 miljoner kronor i de anläggningar som ATL har skrivit om de senaste åren.
Centerpivotanläggningarna har utvecklats mycket de senaste tio åren, och kan i dag även ta sig förbi hinder och vattna i fältens hörn med hjälp av utsvängda armar. Investeringskostnaden har uppgått till 1-2 miljoner kronor i de anläggningar som ATL har skrivit om de senaste åren. FOTO: MARCUS FRENNEMARK

Återförsäljaren Viby Teknik har exempelvis slutfört tre affärer efter sommaren, medan Rosenqvists Irrigation slutförde två byggen förra året, bygger ytterligare två i detta nu och räknar med ytterligare tre till fem avslut innan årsskiftet.