facebooktwittermail

Varning gick ut för polisens skoterrazzia

Timråpolisen hade en skoterkontroll i helgen och en förare med nästan en promille i blodet stoppades, samt en fyraåring på fyrhjuling och en femtonåring på skoter, uppger Dagbladets nätupplaga.

Som ATL tidigare har berättat har lantbrukare i Timrå haft problem med skoterförare som kör på bland annat åkermark.

Både lantbrukare och skoterklubben har efterlyst fler poliskontroller. I lördags genomförde Timråpolisen en kontroll i samarbete med skoterklubben vid en av skoterlederna inom förbudszonen i Timrå.

Det tog mindre än en minut innan den första skotern kom och nästan körde över en av poliserna. Skoterföraren som kom efter stoppades och nykterhetskontrollen vidare på 0,84 promille i blodet.

- Att köra på ett 160-hästars fordon i 100-120 kilometer i timmen med nästan en promille är oerhört farligt, säger Timråpolisen Peter Wikberg till Dagbladet.

En halvtimme senare gick ett meddelande ut på nätsajten Facebook som varnade för polisens razzia vilket minskade trafiken drastiskt.

Men totalt stoppades 109 förare under dagen. En onykter förare, en olovlig körning och tio fordon som besik­tigades med enkla brister blev resultatet. Dessutom blev två föräldrar misstänkta för tillåtande av olovlig körning. Det var en fyraåring som kom körande på en fyrhjulsdriven 80-kubikare och en femtonåring på skoter med föräldrarna vid sidan om.

Tre förare smet rakt igenom kontrollerna. Framöver ska fler kontroller genomföras, uppger polisen till Dagbladet. ATL.nu