facebooktwittermail

Värmlandsmjölk tar omväg via Göteborg

Milko vill flytta produktionen av sin Värmlandsmjölk till Arlas mejeri i Göteborg. Orsaken är tekniskt krångel hos den nuvarande tillverkaren, Falköpings mejeri.

- Vi har haft avtal med Falköpings mejeri men de har haft tekniska problem som inneburit att produkterna har blivit försenade till butikerna, säger Robin Grönstedt, presschef på Milko, till Nya Wermlandstidningen.

Tummar inte


Milko säger inte upp avtalet med Falköpings mejeri, betonar han. Däremot vill företaget säkerställa leveranserna av Värmlandsmjölken genom att flytta tillverkningen till konkurrentens anläggning i Göteborg.

- Falköping är också vår konkurrent. Vi kallar det mejerihandslaget. Vi kan samarbeta utan att tumma på varumärket, förklarar Robin Grönstedt.

Värmlandsmjölken har processats i Falköping efter nedläggningen av Milkos mejeri i Karlstad. Milko räknar med att det blir billigare att transportera mjölken till Göteborg än vad det skulle ha kostat att behålla Karlstadmejeriet.

- Att köra ett mejeri på inte full kapacitet är en sanslöst dålig affär, säger Robin Grönstedt.

Slutar köpa in


Även i norra Sverige har Milko dragits med distributionsproblem sedan mejeriet i Sundsvall stängdes och ett nytt ordersystem togs i drift.

Irritationen är på många håll stor och från och med tisdagen slutar Tempo i Bollnäs köpa in Milkos mjölk.

- Läget är ohållbart. Nu övergår vi till Arla i stället, säger butikschefen Kjell Nilsson till nyhetssajten Helahälsingland.se.

Sedan Milko började distribuera från mejeriet i Grådö utanför Hedemora för två veckor sedan har, enligt Kjell Nilsson, ingenting fungerat.

- Leveranserna till butikerna har blivit upp till ett dygn försenade. När transporterna kommit har varor saknats och mjölken har ibland varit frusen, eller haft krossade förpackningar.

I förra veckan framförde Hemköpskedjan liknande kritik sedan affärer i norra Hälsingland inte fått varor i tid.ATL.nu