Det innebär att fälten redan under hösten täcks med en halv meter halm, som skapar perfekt temperatur i marken. Den kalla vintern till trots trivs morötterna under sitt skyddande täcke.
Naturen sköter lagringen
- Under halmen har den gamla blasten vissnat ner, men nu kommer små gröna skott, säger Marianne Härning-Nilsson, vd för familjeföretaget Mariannes Farm, i ett pressmeddelande.
Företaget halmar för att kunna skörda närodlade morötter under senvintern och tidiga våren. Naturen sköter lagringen och risken för lagringssjukdomar minskar.
Mörkt och fuktigt
- Jorden håller sig alldeles lagom kall och morötterna står precis så som de mår bäst av, mörkt och fuktigt, säger Marianne Härning-Nilsson.
Mariannes Farm AB grundades 1927 och producerar morötter till detaljhandeln, restaurang- och storhushållsbranschen samt livsmedelsindustrin. Huvudkontoret ligger i Strövesltorp, söder om Ängelholm.ATL.nu