facebooktwittermail d

Våg av GPS-stölder mot lantbruk i Skåne

Försäkringsbolag i Skåne har sett en ökning i antal stölder av GPS-teknik från lantbruk, vilket kan påverka arbetet för drabbade i vår.

En rad stölder av GPS-utrustning kan påverka vårbruket i Skåne rapporterar P4 Kristianstad. Enligt nyhetskanalen har försäkringsbolag sett en ökning av stölder på flera håll i Skåne, där tjuvar har riktat in sig på lantbruk och den GPS-teknik används främst under vårbruket.

– Att bli av med den just nu är en stressfaktor, både för lantbrukare och för våra kunder, säger Josefine Andersen på Björkeröds Maskinstation till P4 Kristianstad.

Hennes familjs lantbruk blev utsatt för stöld tidigare i år.

Förebygga stöldrisken

Peter Friberg, skadeförebyggare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad säger till P4 Kristianstad att det verkar röra sig om gärningsmän som har kännedom om lantbruket och vet att utrustningen används kring denna period.

Han förstår att lantbrukarna har mycket på gång just nu, men uppmanar att ta den lilla extra tiden att köra in traktorn, eller i vart fall ta ur GPS:en innan man går hem för dagen för att förebygga stöldrisken.

Se mer: ATL TV: Så snabbt stjäls en GPS

Läs ocskå:

Han blev av med GPS-utrustning för halv miljon

Bästa råden: Så skyddar du din gård från stölder