facebooktwittermail d

Väderstads nya disk ska förbättra jordbearbetningen

Väderstad uppdaterar sin Carrier med en ny funktion som går under namnet CrossCutter Disc som ska förbättra tallriksredskapets jordbearbetningsförmåga ytterligare.

Den nya CrossCutter-disken ska ta sig an rapsstubb och falska såbäddar på ett effektivt sätt. Efter att rapsen har tröskats är det viktigt att spillsäden får möjligheter att gro och växa. Detta eftersom det annars finns risk för att spillsäden kan störa förutsättningarna för kommande grödor. Den falska såbädden elimineras sedan effektivt med en andra överfart.

Grunt arbetsdjup

Under processen arbetar CrossCutter-disken intensivt med ett lågt dragkraftsbehov, ett grunt arbetsdjup och under hastigheter upp till 20 km/h.

Enligt Väderstad har den nya disken även fördelar vid mekanisk dödning av mellangrödor, samtidigt som den uppvisar goda resultat i spannmålsstubb, där dess intensiva bearbetning hjälper till att bekämpa gräsaktigt ogräs såsom renkavle.

Nya CrossCutter Disc är tillgänglig för Väderstad Carrier 300-400, Carrier 420-820 och Carrier 925-1225 från och med december 2017.

LÄS ÄVEN: Majssådd i världsrekordfart

LÄS ÄVEN: Ny spets på kultivatorn

LÄS ÄVEN: Vårfixa maskinerna i tid

LÄS ÄVEN: Nytt system från Väderstad

LÄS ÄVEN: Väderstad söker mer personal