facebooktwittermail d

Uppsägningarna i Göteborgs hamn måste göras om

Göteborgs Hamn skjuter upp uppsägningarna eftersom det finns felaktigheter i turordningslistorna. Det rapporterar P4 Göteborg.

Uppsägningarna i Göteborgs Hamn drar ut på tiden eftersom turordningslistorna innehåller felaktiga uppgifter.
Uppsägningarna i Göteborgs Hamn drar ut på tiden eftersom turordningslistorna innehåller felaktiga uppgifter. FOTO: MOSTPHOTOS

Det rör sig om de så kallade LAS-listorna som innehåller information hur lång anställningstid varje person har. Detta styr lång uppsägningstid man får.

Det var den 20 juni som Göteborgs Hamn varslade 160 personer om uppsägning. Detta sedan konflikten mellan arbetsgivaren och facket har lett till kraftig minskade volymer.

Rörig situation

Peter Annerback, ordförande vid Hamnarbetareförbundet avdelning fyra i Göteborg, tycker att situationen har blivit rörig. Senast Göteborgs Hamn varslade anställda om uppsägning var 2009. Det är dessa listor man sitter med för tillfället.

– Nu är det samma människor som blir uppsagda igen, men anställningstiden stämmer inte överens med dessa listor, säger han.

Bekräftar att det förekommer fel

Ägaren APM Terminals bekräftar att det blivit fel i LAS-listorna och att uppsägningarna skjuts upp en vecka. Man ska nu gå igenom listorna. Därefter kan uppsägningarna ske på nytt.

LÄS MER: Hamnkonflikten drabbar skogsjätte

LÄS MER: Hamnkonflikten stänger containertåglinje

LÄS MER: Containerkaos för skogsindustrin

LÄS ÄVEN: Göteborgs Hamn varslar 160 anställda