facebooktwittermail

Uppåt för landsbygdsturism

Landsbygdsturismen i Halland har på senare år fått ett rejält uppsving. Flera gårdar har utvecklat sin turistverksamhet - och framtidsutsikterna är goda.

- Vi vill ha det på familjär nivå, på gårdsnivå, säger Charlotte Botin som tillsammans med sin man satsar på turism på Torsbergs gård i Karl Gustav, öster om Varberg.

Inte ensamma


Paret började hyra ut sin stuga för tre år sedan. Det gick så bra och var så roligt att det blev företag av det hela och numera finns vedeldad bastu, fiskepaket och drömmar om förbättringar, uppger Sveriges Radio Halland.

Turistföretaget på Torsbergs gård är relativt nytt och ganska litet, men är absolut inte det enda i länet. Det finns flera större företag i det halländska inlandet.

- Sådana företag som Ästad Gård, Öströö Fårfarm och Skårs gård har ju nästan alla av dem varit jordbruk eller lantbruk tidigare. De har allt eftersom lagt om eller utvecklat en binäring inom turist. Och de växer ju hela tiden,säger Rosi Magnusson, samordnare inom upplevelsenäringen för Region Halland, till radion. ATL.nu