facebooktwittermail d

Två traktorer stulna vid inbrott i Ulricehamn

I helgen försvann två traktorer från Lantmännen Maskin i Ulricehamn.

[STOR]En Valtra med industridäck och frontlastare stals från Lantmännen Maskin i Ulricehamn.
[STOR]En Valtra med industridäck och frontlastare stals från Lantmännen Maskin i Ulricehamn.

Tjuvarna lade beslag på en Case IH JX100U, årsmodell 2003 utrustad med en Ålö 930 frontlastare. Dessutom stals en Valtra N101 Highteck årsmodell 2008. Valtran var utrustad med industridäck och frontlastare. Sammanlagt värde på maskinerna uppskattas till 800 000 kronor.

Lars Hellström, säljare på Lantmännen Maskin upptäckte att Case-traktorn var borta när han kom in på anläggningen på söndagen.

- Den hade stått uppställd på framsidan precis vid entrédörrarna så den såg jag först. Det var när vi skulle göra polisanmälan på måndagen som vi märkte att tjuvarna också hade tagit Valtran som stod parkerad på baksidan, säger han.

Klippt hål i staketet

Tjuvarna hade tagit sig in på anläggningen under natten genom att klippa upp ett hål i staketet från grannfastigheten, startat traktorerna och kört ut samma väg.

- Sedan hade de nitat igen hålet i staketet och ställt tillbaka pallarna så det såg snyggt och prydligt ut och ingen förbipasserande kunde se vad som hänt, säger Lars Hellström.

Alla nya maskiner står inne i en maskinhall men de begagnade traktorerna får inte plats utan står utomhus.

- Tjuvarna visste precis hur de skulle göra. Alla våra traktorer är låsta och nycklarna hängde kvar i det noga låsta säkerhetsskåpet men de bara startade och körde i väg med traktorerna. Det känns som om de alltid ligger steget före, säger Lars Hellström.