facebooktwittermail

Tre maskinstölder – på en månad

I tisdags morse upptäcktes att en John Deere 5100R 100 hästkrafter 2010 års modell stulits på en parkeringsplats i Bollebygd. Det är tredje maskinen som stjäls från Saxenberg Entreprenad på en månad.

Den stulna John Deeretraktorn.
Den stulna John Deeretraktorn. FOTO: LARMTJÄNST

Den stulna John Deeretraktorn var utrustad med frontlastare, planeringsskopa och frontlyft. I traktorn satt även kontrollpanelen till lastväxlarvagn. Värdet ligger på uppemot 450 000 kronor.

Traktorn ägdes av Simon Saxenberg på Saxenberg Entreprenad som jobbar med ett fiberprojekt i närheten.

Beställt spårsändare

För en dryg vecka sedan blev han också av med en Terex larvgrävmaskin på 2,5 ton, inne i centrala Göteborg. Maskinen värderas till 220 000 kronor.

Ingen av maskinerna var stöldskyddsmärkta.

– Det känns för jäkligt. Jag har beställt spårsändare men inte hunnit montera in dem innan stölderna, säger Simon Saxenberg till ATL.

Hittats i skogen

På en månad har han fått sammanlagt tre maskiner stulna. I juli stals en inhyrd Hitachi bandgrävare på 3,5 ton, också i Bollebygd men inte på samma uppställningsplats som John Deeretraktorn.

Bandgrävaren har dock hittats stående ute i skogen med delar bortplockade.

– Nu måste jag hyra in maskiner för att täcka upp bortfallet. Det är en tråkig kostnad. Sedan kommer ju självrisker och all administration runt omkring som tar en massa tid, säger Simon Saxenberg.