facebooktwittermail

Travhästen Järvsöfaks är död

Tanken var att den 26-årige kallblodshästen Järvsöfaks skulle avlivas av åldersskäl senare den här veckan. Men redan under måndagen fick den tidigare stjärnhästen somna in, skriver Travronden.

Järvsöfaks avskedslopp 2009. Kallblodshästen Järvsöfaks gjorde tillsammans med sin tränare och kusk Jan-Olov Persson sin sista start i karriären på Rommetravet i Borlänge. Arkivbild.
Järvsöfaks avskedslopp 2009. Kallblodshästen Järvsöfaks gjorde tillsammans med sin tränare och kusk Jan-Olov Persson sin sista start i karriären på Rommetravet i Borlänge. Arkivbild. FOTO: MICKE GUSTAFSSON / TT

– Det blev ohållbart att vänta till torsdag när alla redan visste om det. Det var inte så här det var tänkt, men nu fick Järvsöfaks somna in 09.40 i dag istället, säger tränaren Jan-Olov Persson till sajten.

Hästens hälsa har varit dålig på senare tid då han tappat mycket i vikt. Han avlivades på en klinik i närheten av Bollnäs.

Järvsöfaks vann titeln som årets häst tre gånger, årets kallblod tolv år i rad och totalt körde han in 21 miljoner kronor.