facebooktwittermail d

Träkronan till Nyks

Nätverket Nyks tilldelas Mellanskogs pris Träkronan.

Mellanskog ger deras pris Träkronan till Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen (Nyks). På bilden är Anna Schyman styrelseordförande i nätverket. Arkivbild.
Mellanskog ger deras pris Träkronan till Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen (Nyks). På bilden är Anna Schyman styrelseordförande i nätverket. Arkivbild. FOTO: PRIVAT/TT

Mellanskog delar varje år ut priset Träkronan till en aktör som främjar skogsägandet och skogsnäringen. I år har Mellanskogs styrelse beslutat att priset går till Nyks - Nätverket för yrkesverksamma kvinnor och icke-binära i skogsbranschen.

Enligt Mellanskog är jämställdhet både en fråga om rättvisa och en ödesfråga för skogsnäringens framtida konkurrenskraft. Sedan bildandet 2017 har Nyks på ett modigt, konkret och kraftfullt sätt synliggjort normer som behöver brytas, flyttat frågan om jämställdhet upp på agendan och krävt förändring, skriver Mellanskog i motiveringen till årets mottagare.

Priset består av ett konstverk av Jörg Jeschke och Träkronan har tidigare år tilldelats bland andra Linnéuniversitetet, Preem och professor Tomas Lundmark vid SLU.