facebooktwittermail d

Träförädling i Ostvik igen

Nu blir det nytt liv i fabriken i Ostvik igen. Brännfors Träförädling AB har köpt anläggningen av Norra Skogsägarna efter att ha varit husvilla efter en brand.

Nu köper Brännfors Träförädling fabriken i Ostvik från Norra Skogsägarna.
Nu köper Brännfors Träförädling fabriken i Ostvik från Norra Skogsägarna.

Brännfors Träförädlings fabrik i Åbyn förstördes i en brand i mars i år. Då hade man nyligen investerat 1,5 miljoner kronor.

Efter att ha sökt efter ny lokal för att fortsätta verksamheten har företaget nu förvärvat före detta Ostvik Komponentfabriks lokaler. Där har produktionen legat nere sedan 2014.

"Det här passar oss riktigt bra. Det känns skönt att få starta upp produktionen igen och trygga ett tiotal arbetstillfällen. Nu väntar en tuff investerings- och installationstid innan vi kan gå för fullt till våren", säger Stefan Edström, vd vid Brännfors Träförädling AB, i ett pressmeddelande.

Brännfors Träförädling specialtorkar och klyver trävaror till sågverk och andra kunder. Med den nya fabriken i Ostvik öppnas även en del utvecklingsmöjligheter för företaget.


Norra Skogsägarna, som bland annat har sågverket i Kåge i närheten, menar att försäljningen kommer lägligt och att man ser nya möjligheter till samarbete i framtiden när det gäller torkning och lagring men också specialproduktion.