facebooktwittermail

Toppchefer får 25 miljoner i bonus

Toppcheferna i bondeägda Lantmännen får dela på 25,6 miljoner kronor i bonus - trots att målet om ett resultat på en miljard kronor inte nåddes förra året.

Enligt koncernordförande Thomas Bodén handlar det i stället om att ledningen nått viktiga delmål som sparat miljoner, rapporterar tidningen Land Lantbruk.

- Man har gjort en rad bra åtgärder, säger han och nämner programmet Shape som minskar overheadkostnaderna med 300 miljoner kronor och varuflödesbesparingar på 570 miljoner.

Rejäl ökning


Vd Per Strömberg och vice vd Claes Eriksson får tillsammans 2,5 miljoner kronor i bonus medan de övriga sex personerna i ledningsgruppen delar på 3,6 miljoner kronor.

Sammanlagt delar 250 chefer i Lantmännens organisation på de 19,5 miljoner som återstår. Detta motsvarar i runda slängar 75 000 kronor per person.

De 25,6 miljoner kronor som Lantmännen reserverar för bonusar till ledningen är en kraftig höjning från 2009, då bonusutbetalningarna landade på 3,5 miljoner kronor, men mindre än rekordutbetalningen 2008.

Den gången delade ledningsgruppen på 9 miljoner kronor av en total bonuspott på drygt 30 miljoner, skriver tidningen. ATL.nu