facebooktwittermail

Tjurar mystiskt dödade och tömda på blod

I delstaten Oregon i nordvästra USA har jordbruksägare hittat sina tjurar döda, tömda på blod och med flera kroppsdelar borta. Totalt har fem tjurar tagits under sommaren.

Polisen har fått in flera tipssamtal som tror att det är utomjordingar som fört bort och dödat herefordtjurarna. Arkivbild.
Polisen har fått in flera tipssamtal som tror att det är utomjordingar som fört bort och dödat herefordtjurarna. Arkivbild. FOTO: SHUTTERSTOCK/TT

Fem ungtjurar har under sommaren mystiskt försvunnit från gården Silvies Valley Ranch i östra Oregon i USA, rapporterar National Public Radio. Tjurarna har sedan hittats döda och tömda på blod samtidigt som deras tungor och könsorgan skurits bort.

Kropparna hittades på flera olika avlägsna platser långt ifrån gården. Gården kräver nu att samtliga anställda kofösare ska rida i par och vara beväpnade.

– Det är svårt. Om en person eller personer kan ta ner en 900 kilos tjur så borde de även ha förmågan att kunna ta hand om en 80 kilo tung cowboy, säger gårdens vd Colby Marshall till NPR.

Tjurarna har fötts upp för att användas till avel och varje djur var värt runt 6 000 dollar, motsvarande närmare 60 000 svenska kronor.

”Många lutar mot att det rör sig om utomjordingar”

Polisen i Harney County, där gården ligger, har inte mycket att gå på när det gäller de dödade tjurarna. Men några saker har man kunnat fastslå: Det rör sig inte om attacker av björnar, vargar, lodjur. Inget tyder heller på att tjurarna ska ha fått i sig några giftiga växter eller skjutits.

Polisen har dock fått många samtal om de dödade tjurarna.

– Många lutar mot att det rör sig om utomjordingar. En av tipsarna pratade om att tjurarna strålats upp av ett rymdskepp där utomjordingar sedan tagit blod och kroppsdelar från djuren. Efter det ska utomjordingarna ha släppt ut tjurarna från skeppet ifrån hög höjd, säger Dan Jenkins, på polisen i Harney County till NPR.

I nuläget har flera medier försökt få besked om FBI har kopplats in, men myndigheten varken bekräftar eller förnekar om de börjat utreda fallen med de döda tjurarna.