facebooktwittermail d

Tjälspaden - ett skämt

Ett mysigt spa med stimulerande mjölkmassage av valkiga bonnanävar. En specialtillverkad tjälspade, en bamseborre och en utplanterad ryssvarg. Det var ingen hejd på årets aprilskämt - och några togs dessutom på allvar.

ATL:s tjälspade fick flera intresserade läsare att höra av sig. Däribland en växtodlare som gärna ville bli testpilot och en västgötabonde som visserligen genomskådat falsariet men ville anmäla sin lättlurade granne.

ATL blev även kontaktad av signaturen "Mats på höjden" som ville berätta om en gigantisk skadeinsekt som attackerat hans björkar - med bifogat fotografi.
- Den största "gynnaren" jag någonsin stött på under mina 45 år i skogen, konstaterar Mats som i övrigt inte ville ge några kommentarer.

Gefle Dagblads skoj om utplantering av ryssvarg på Norrlandet citerades som en riktig nyhet i andra medier, vilket tvingade länsstyrelsen att gå ut med en dementi.

Däremot var det knappast någon som köpte nyheterna om en Hollywoodversion av Åsa-Nisse med John Cleese i huvudrollen, försäljningen av Drottningholms slott (med Elton John som spekulant) och specialtränade bävrar som trädfällare i skogsbruket.

Inte heller ett spektakulärt avslöjande om flygande gmo-grisar lyckades, såvitt känt, lura någon. Magnus Gatemark