facebooktwittermail

Terri lanserar ny kombi-maskin

Terri utökar sitt modellprogram med ytterligare en kombinerad skotare och skördare. Maskinen som går på åtta hjul ska enkelt kunna ta sig fram i blandad terräng.

Maskinen heter officiellt "Terri 34C 8WD Kombi" och är en beståndsgående skogsmaskin som bygger på bandversionen 34c. Det innebär att den har samma rymliga hytt som övriga modeller i serien, vilket bland annat ska borga för god sikt och bra komfort.

Går på en kvart

Kombimodellen är utrustad med en dieselmotor från Cat med modellbeteckningen C3.4B och ett 928 skördaraggregat från Log-Max. Kranen heter P40 och kommer från Mowi. Precis som i den hjulförsedda skotaren i samma serie är markfrigången 70 centimeter vilket gör den lättmanövrerad även i svår terräng. Processen att växla mellan skotare och skördare ska gå snabbt enligt Terrichefen, Hans Johansson.

– Innan man plockar bort gripen plockar man bort mallstakarna och sen lyfter man på en kombinerad tyngd och verktygslåda. Sen plockar man på gripen och sätter på skördaraggregatet. Det tar ungefär en kvart att byta mellan vice versa, säger VD Hans Johansson.

Låga kostnader

En stor fördel med modellserien är också att den är lättservad. Enligt Terri ska det mesta vara åtkomligt under motorhuven och hytten är även smidig att fälla vid olje- och filterbyten. Tillsammans är det faktorer som ska ge låga servicekostnader, enligt Hans Johansson.

Att utveckla en åttahjulig kombimaskin var ett givet steg att ta efter succén med den åttahjuliga skotaren Terri 34C 8WD, som lanserades på Elmia Wood förra året och som ATL skrev om.

– Vi har haft kombimodeller tidigare. Terri var länge en bandmaskin, men efter kunders önskemål har vi även utvecklat maskiner på hjul som fick ett stort genomslag. Därför var det också givet att ta fram en åtta-hjulig kombimaskin, säger Hans Johansson.

LÄS ÄVEN: Vimek testar unik kombimaskin i skarpt läge

Terrichefen Hans Johansson om varför Terri aldrig skulle få hjul.


Även Vimek utvecklar kombinerade skördare och skotare. Klicka på bilden för att läsa artikeln.