Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 10 januari

  Veterantraktorer drar flest besök till auktionssajt

  Volvo BM och andra veterantraktorer är fortsatt hett eftertraktade. Bland de mest besökta lantbruksobjekten på auktionssajten Klaravik är nästan alla över 40 år.

   Strax över en halv miljon kronor fick köparen betala för denna Volvo BM T-810 C Turbo från 1979.
  Strax över en halv miljon kronor fick köparen betala för denna Volvo BM T-810 C Turbo från 1979. FOTO: Klaravik

  Allra störst var intresset, föga förvånande, för Volvo BM. I topp bland de mest besökta lantbruksobjekten hittar vi en Volvo BM T-810 C Turbo som drog in strax över en halv miljon kronor förra året, enligt auktionssajten.

  Läs också: Mer info om Volvo BM T-810 och 3 000 andra modeller hittar du i ATL:s Traktorkalender.

  – Det är en trend som vi har sett hela året, och speciellt om man tittar på Volvo BM-traktorerna som alltid drar ett stort intresse, både besöksmässigt men också budmässigt, säger David Kvicklund, kommunikatör på Klaravik.

  Enligt David Kvicklund är köparna ofta från Sverige, även om det händer att också utländska spekulanter är med och ibland vinner budstriderna om veterantraktorerna.

  – Jag tänker mig att många som växte upp med de här traktorerna minns tillbaka på sin barndom, och det kan nog också bidra till att det finns ett särskilt stort sug efter dessa just nu. Detta är heller ingen ny trend. Vi märker att veterantraktorerna är intressanta för många, säger han.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen