Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 8 januari 2019

  Valtra rullar ut en rad produktnyheter

  Valtra har flaggat för en rad nyheter i sitt produktprogram. Bland annat kommer samtliga N, T och S-modeller över 130 kilowatt att gå över till steg V-motorer under 2019, och i samband med produktomställningen införs även en rad andra förändringar.

   Valtra går över till Steg V och inför samtidigt en rad andra förändringar.
  Valtra går över till Steg V och inför samtidigt en rad andra förändringar. FOTO: Valtra

  Med start redan nu i januari ställs produktionen om för att tillmötesgå utsläppskraven för Steg V i företagets T och S-serier. I N-serien börjar omläggningen i modellen N174 redan under våren för att därefter rullas ut i N134- och N154-modellerna till hösten. Utsläppskraven kommer, enligt Valtra, att tillmötesgås med hjälp av SCR-teknik.

  Samtidigt passar företaget även på att genomföra förbättringar av hyttsikten, och i S-serien finjusteras även stegen upp till traktorhytten samtidigt som verktygslådans utrymme har ökats. Dessutom tillkommer nya färgval och bakljus.

  Men enligt Valtra kommer traktorerna även att bli smartare under 2019. Bland annat införs en andra terminal för Smart touch-modellerna i de nämnda serierna, som kan installeras på valfri plats i hytten. Denna kan exempelvis användas för att visa olika Isobus-redskap eller nya kameravinklar.

  Bland de större nyheterna märks även att Valtras komfortsystem, AIRES, kommer att leta sig in i N-serien som tillval under året. Ett liknande fjädringssystem finns redan i T-serien och bygger på att markförhållandena övervakas kontinuerligt. Informationen skickas sedan hyttfjädringen för att på så sätt öka förarkomforten.

  Det digitala informationsflödet förbättras också genom det nya Valtra Connect, Care & Go-servicesystemet som ska ge en lång rad servicerelaterad information om maskinen. Med Valtra Connect kan kunderna få information om bränslenivåer, gps-position, can-bus signaler och mycket annat via sin telefon eller pc.

  Via en enkel knapptryckning kan ägaren också dela maskindatan med sin verkstad, som kan använda den för att föreslå lämpliga serviceåtgärder eller diagnostisera olika situationer. Efter genomgånga pilottester lanseras nu systemet brett i N och T-serien, och i A och S-serien väntas funktionen rullas ut under året, enligt Valtra. Vad gäller kompatibilitet ska alla SmartTouch-modellerna i N och T-serien som är byggda från början av 2018 och framåt redan vara förberedda för det nya systemet, som enkelt ska kunna aktiveras genom att kunderna tar kontakt med sin återförsäljare.

  För nyköp blir tjänsten avgiftsfri under de tre första åren och kommer därefter att kosta 199 euro, eller runt 2 000 kronor, per år.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen