Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 13 november 2018

  Urban Vital Control tar febermätning till ny nivå

  En ny digital febertermometer som mäter kroppstemperaturen på individnivå visas upp på Eurotier.

  Urban Vital Control har en RFID-läsare som gör det möjligt att lagra kroppstemperaturen på individnivå. Från systemet är det sedan möjligt att ta del av uppgifterna som en temperaturkurva, eller skicka vidare uppgifterna till ett tredjepartssystem.

   Eftersom kalvar är extra sjukdomskänsliga under sina första levnadsdagar kan temperaturövervakningen vara extra viktig för att hitta infektioner.
  Eftersom kalvar är extra sjukdomskänsliga under sina första levnadsdagar kan temperaturövervakningen vara extra viktig för att hitta infektioner. FOTO: Urban

  Övervakningen av kroppstemperaturen hos nötboskap är i dag en viktig metod för att säkerställa att djur inte är sjuka eller att de sjuka djuren tillfrisknar som de ska, framhåller företaget. Men i stora besättningar med flera anställda kan dagens enkla termometrar ha sina begränsningar.

  Här ska den nya termometern från tyska Urban underlätta med sitt avancerade dokumentations- och ärendehanteringssystem. Termometern kan överföra data både trådlöst och via USB, och från systemet ska det även vara möjligt att skapa olika larm- och övervakningslistor.

   Individuella mätserier kan sedan presenteras som ett diagram.
  Individuella mätserier kan sedan presenteras som ett diagram. FOTO: Urban

  Den nya digitala termometern presenteras på jordbruksmässan Eurotier, som går av stapeln i Hannover den 13-16 november.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen