Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 7 november 2018

  Uppdaterad foderrobot ska bli mer pålitlig

  Lelys batteridrivna utfodringsrobot MFR, som också är en foderputtare, har uppdaterats på en rad punkter med ökat fokus på djurhälsa. Men uppdateringen ska också bidra till ökad pålitlighet genom nya materialval som ska förlänga serviceintervallerna.

   Lely MFR är både en utfodringsrobot och en foderputtare på samma gång.
  Lely MFR är både en utfodringsrobot och en foderputtare på samma gång.

  Lely lyfter bland annat fram att baljan och delar av mixerutrustningen har börjat tillverkas i rostfritt stål, medan stötfångaren eller foderputtningsramen numera tillverkas i galvaniserad metall. Samtidigt ska den omdesignade stötfångaren öka driftsäkerheten, och minska de driftstopp som tidigare orsakades av vädret eller under utfodringen.

  Dessutom har underhållet blivit enklare tack vare att centrala komponenter har blivit mer lättåtkomliga. Vad gäller fokus på ökad djurhälsa har MFR utrustats med magneter som ska fånga upp metallföremål, samt en bättre knivutrustning som ska fördela fodret på ett bättre sätt och därmed öka mjölkproduktionen.

  MFR är en del av Lelys automatiska utfodringssystem, Lely Vector, som har sålts till mer än 500 lantbrukare världen över sedan introduktionen 2012. Automatiken i kombination med batteridriften ska, enligt Lely, bidra till kostnadsbesparingar, bättre djurhälsa och större insikter kring djurens foderintag, foderkostnader och mjölkproduktion.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen