Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 29 november 2017

  Traktorn som är flera traktorer i en

  En traktor som kan byggas om till teleskoplastare och skogsdragare. Låter det som en dröm? Vänta i så fall tills du har spanat in den här konceptmaskinen.

   Vagnar med svanhals går att koppla till traktorn.
  Vagnar med svanhals går att koppla till traktorn.

  SynTrac är en ny koncepttraktor från Österrike som utmärker sig på flera sätt.

  Tack vare sin flexibla konstruktion kan traktorn förses med en rad snabbkopplande redskap och vagnar med svanhals. Enligt en video som snurrar på nätet kan traktorn utrustas med allt från skogsvagn till slåtteraggregat och frontlastare. SynTrac är kort och gott flera traktorer i en, och i ett annat klipp visar tillverkaren till och med hur traktorn kan utrustas med teleskopkran.

  Dessutom kan systemet förses med ett extra hjulpar. På så sätt kan maskinen byggas på med ett extra flak, sandspridare och snöfräs.

  Tack vare styrning på alla fyra hjulen får maskinen även en liten vändradie, samtidigt som den enkelt tar sig fram i terrängen. Fler konceptidéer från tillverkaren visas i filmklippet ovan.

   Tre slåtteraggregat är inga problem.
  Tre slåtteraggregat är inga problem.
   Traktorn kan byggas om till snöfräs och sandmaskin.
  Traktorn kan byggas om till snöfräs och sandmaskin.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen