Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 9 mars 2018

  Full rulle i A-traktor

  Jagad av polisen kom tonåringen i A-traktorn upp i 120 kilometer i timmen.

  Föraren upptäcktes av en polispatrull som såg hur A-traktorn höll samma hastighet som trafiken runt om. När patrullen försökte stoppa föraren så gasade denne i väg i stället. Patrullen hängde på och under cirka tio minuter gick jakten på gatorna i centrala Stenungsund.

  Föraren körde både mot enkelriktat och på fel sida. Vid något tillfälle var föraren uppe i 120 kilometer i timmen med A-traktorn. Till slut tog jakten slut på en parkering i Stenungsund. Där försökte föraren smita från polisen men kunde spåras upp.

  Nu åtalas han åtalats för grov vårdslöshet i trafik. Han misstänks också för olovlig körning eftersom fordonet gjorts om till personbil. Han har erkänt brotten men tycker inte att det handlade om grovt vårdslöshet.

  I förhören har han bland annat försökt förklara att han reagerade fel när han såg blåljusen och att han ångrar att han försökte smita från polisen, skriver Lokaltidningen Stenungsund.

  LÄS OCKSÅ: Körde A-traktor i 100 kilometer i timmenLÄS OCKSÅ: Raggar ungdomar till elbilsprojekt

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen