Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 1 april

  Terri får ny ägare

  Skogsmaskinstillverkaren Terri med säte i Älmhult får nya ägare, genom ett förvärv där industrikoncernen Alfing köps upp av Jönköpingsföretaget Inev AB.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Rolf Segerstedt

  Terri-profilen och tidigare ägaren Hans Johansson blir kvar och kommer nu att ansvara för försäljningen av bolagets skogsmaskiner.

  ”För oss som säljare har det varit viktigt att hitta en aktör som långsiktigt vill vidareutveckla Alfing och Terri. Det tycker vi oss ha hittat i Inev”, säger Hans Johansson i ett pressmeddelande.

  Inga större förändringar

  Rent organisatoriskt ska ägarbytet inte medföra några större förändringar. Inev, med tidigare Rörviks-vd:n Per Rodert vid rodret, bildades 2017. Affärsiden, ska enligt pressmeddelandet, bygga på att investera långsiktigt i bolag med utvecklingspotential.

  Terri köptes upp av Kerstin och Hans Johansson för tolv år sedan, och i samband med detta flyttades också produktionen till Älmhult i Småland. Där blev skogsmaskinstillverkningen i sin tur en sidogren till bolagets övriga produktion av ytbehandlade komponenter i plåt, och stolar till sportarenor och offentliga miljöer.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Rolf Segerstedt

  ATL TV: Tidigare Terri-ägaren Hans Johansson blir kvar i företaget. Här nedan förklarar han vad det var som fick honom att ändra sig efter att han länge hade levt kring devisen att Terri aldrig skulle utrustas med hjul.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen