Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 24 augusti 2018

  Telekombolag på Svensk Handels varningslista

  Telekombolaget Teloteket AB, vars försäljningsmetoder ATL har granskat, har förts upp på Svensk Handels varningslista.

   Telekombolaget Teloteket har förts upp på Svensk Handels varningslista.
  Telekombolaget Teloteket har förts upp på Svensk Handels varningslista. FOTO: Mostphotos

  På Svensk Handel är företaget gulmarkerat, vilket innebär att man ska vara observant i sina kontakter med företaget. Utöver gulmarkeringen kan företag även rödmarkeras vilket är en ännu starkare varningssignal om att allt inte står rätt till i bolagets kommunikation med sina kunder.

  Teloteket fördes upp på varningslistan den 14 augusti, och i beskrivningen på Svensk Handels varningslista nämns det att företagets säljare ringer upp telefonikunder för att se över befintliga mobilavtal. Metoden bygger ibland på att säljaren får det att låta som att han eller hon ringer från det företag som kunden har sitt befintliga avtal med, och med löfte om att hjälpa kunden att ta bort gamla inaktiva abonnemang flyttas avtalen sedan över till Teloteket.

  En person som lurades genom ett likande tillvägagångssätt är en 70-årig företagare inom det gröna näringslivet som ATL intervjuade i januari förra året.

  – Försäljaren vilseledde mig och rörde ihop det med Tele2 som vi hade sedan tidigare. Jag var så dum att jag bytte till Teloteket, sa mannen till ATL då.

  Ett enkelt ja över telefon var allt som krävdes, och eftersom tjänsten såldes till mannens företag blev köpet praktiskt taget omöjligt att häva inom ramen för ångerrätten. Enligt mannen var avtalet nära att kosta honom 100 000 kronor extra under avtalsperioden.

  LÄS OCKSÅ: Företagare fick rätt – dyrt avtal hävdesLÄS OCKSÅ: Ministern om varför småorter blivit utan bredbandsbidrag

  Läs mer om

  Till toppen