Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 30 december 2018

  Teknikåret i bilder

  Teknikåret som gick bjöd på många storslagna uppfinningar, nya prestandarekord men också produkter som ger hopp om en bättre framtid. Här sammanfattar vi teknikåret i tv och bilder. Klicka på bilderna för att läsa mer.

  Genom att plasta in en rad med balar går det att spara in mycket i både tid och pengar. I höstas tittade ATL närmare på en maskin från Group Andersson.

  New Holland kommer till en början att integrera gastekniken i en modell som motsvarar dagens T6:a. Men efter det planerar ägaren CNH att lansera drivlinan i fler modeller och maskiner, även utanför CNH-gruppen.Läs mer här.

  Tysk klassiker blir traktor

  På Elmia visades en helt ny typ av solceller upp. De kostar fyra gånger så mycket som vanliga paneler – men ger också fyra gånger så mycket energi.

  ATL Testkör Massey Fergusons 6718.

  Med en hembyggd mellantank kunde Knut Åkesson öka kapaciteten i potatisskörden.

  Skogsmässan FinnMetko lockade 35 000 besökare och över 400 utställare. Det var gott om tekniknyheter på mässan.

  ATLs testförare Anders Nilsson har gjort många traktortester. Här berättar han om hur de går till och vad som har hänt med traktorerna under den här perioden.

  Maskingruppen i Staffanstorp har börjat sälja plogar från spanska Ovlac.

  Nya elmotorn för mjölkbilar kan sparatusentals liter diesel. Av alla storslagna teknikuppfinningar som världen skådade under 2018 lyfte tidningen Ny Tekniks reporterFelix Björklundfram just denna som årets största tekniknyhet. ATL:s teknikredaktion kan inte annat än att hålla med om att den kvalar in på topplistan.

  Krones Big X 1180 beskrivs som världens kraftfullaste lantbruksmaskin. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Tvåarmskonceptet Cintoc är framtaget speciellt för att avverka och bunta ihop i klenträdsbestånd. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Finska Weed Cutter är ett nytt maskinkoncept som slår av ogräset med hjälp av eldrift och kedjor. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Att självgående foderblandare kan spara både tid och pengar, visade ATL i våras när vi träffade tre bröder som har satsat på tekniken. Klicka här för att läsa mer.

  Många företagsreportage har det blivit. Sofie och Mattias Sonesson har inför säsongen valt att satsa på något så udda som en ny strängläggare.Klicka här för att läsa mer.

  Axial Flow 250-serien är den nya serien premiumtröskor från Case IH. Modellen 9250 toppar med 638 hästkrafter och en spannmålstank på 14 400 liter. Klicka på bilden för att läsa mer.

  I samband med första vallskörden tittade vi närmare på Group Andersons självlastande balvagn. Klicka här för att läsa mer.

  Nya gristoan från Big Dutchman visades upp på Eurotier och är byggd som ett rullande band. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Många nya traktormodeller har det blivit. Bland annat presenterade Zetor en ny Crystal under året. Klicka på bilden för att läsa mer.

  På Nynäs Säteri går utfodringen till de 1000 djuren på räls och utvägningen sker automatiskt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen