Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 1 januari

  Teknikåret i bilder

  2019 är till ända. Här har vi sammanfattat teknikåret i bilder. Klicka på en bild om du vill läsa hela reportaget.

  Pöttinger Terradisc 10001 T jobbar med sammanlagt 80 tallrikar.

  Lemken visar upp en ny spruta. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Steyr forskar på eldrivna koncept. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Väderstad visade upp nya storharven. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Nytänk. I John Deeres kommande transmission blandas mekanisk och elektrisk kraft. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Kompaktlastare på el blev given succé för Lars-Gunnar Jonsson utanför Vetlanda.

  Fiat Doblo optimerad för att lasta.

  Här testar man direktsåmaskiner.

  Olika. Fredrik Hallefält, rådgivare på HIR Skåne, och ATL:s Anders Nilsson hade olika strategier när de utmanade varandra i snålkörning.

  V300 är ett stort framsteg för De Laval, men också för robotmjölkningen. Hemligheten sitter i den nya kameran som hittar spenarna med stor precision.

  Här är väghyveln som även tar bort ogräset i ett drag.

  Nordic Sugar i Danmark tillsammans med danska Agrointelli utvärderar i ett försök ekonomin för ogräsbekämpning med hjälp av robot på den danska ön Falster.

  Sofia och Johan Nilsson på Tustrups gård utanför Eskilstuna satsar på mobilt hönshus.

  Effektiv täckdikning styrs genom GPS.

  Artikeln om att första Lexion-tröskan redan var såld i Sverige blev årets mest lästa. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Hungrig. Albach Diamant 2000 kan ta både stammar och grot och lasta direkt på lastbil eller upplag. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Valtra A 84 var Sveriges mest sålda traktormodell under 2018. ATL har tagit ut den i skogen där många traktorer hamnar för att se vad som gör den så populär. Klicka på bilden för att läsa mer.

  6300 S, tidigare PB, har utrustats med ett nytt hydrauliskt bakhjul som ska göra att plogen blir mer följsam. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Transformer VF, är Horschs nya flaggskepp inom det ekologiska sortimentet. Redskapetet navigerar själv rätt i fårorna med hjälp av kolvar, ett avancerat kamerasystem och sektionskontroll. Klicka på bilden för att läsa mer.

  860i är Avants största kompaktlastare med en last- och lyftkapacitet på 1,9 ton respektive 3,5 meter. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Efter lastningen av spannmålscontainern kör Fieldgofer ut till skördetröskan och lastar upp spannmål. Därefter ställer den av containern på en fältvagn och plockar upp en ny container innan den kör ut till skördetröskan igen.

  Efter att jorden är genomångad blir den perfekt att odla grönsaker, blommor och bär i under flera år. Både ogräs och dess fröer samt svampar och nematoder ska stryka med, enligt företaget. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Den österrikiska traktorn Syn Trac har nu börjat säljas. Klicka på bilden för att läsa mer.

  Läs också: Skogsteknikåret i bilder

  Relaterade artiklar

  Till toppen