Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 14 oktober 2019

  Tallrikskultivator växer på bredden

  Ny tallrikskultivator och nya sätt att sprida gödsel med precision. Här är veckans tekniknotiser.

   På bilden syns Catros 8003-XL-2TS med den nya frösåmaskinen GreenDrill 501.
  På bilden syns Catros 8003-XL-2TS med den nya frösåmaskinen GreenDrill 501. FOTO: Amazone

  Tallrikskultivator växer på bredden

  Lagom till Agritechnica släpps Amazones tallrikskultivator, Catros-XL, i ett åttametersutförande. Redskapet finns sedan tidigare i både delburet och bogserat utförande, och kan beställas i arbetsbredder från fyra till åtta meter.

  Bland nyheterna i den bogserade sju- och åtta-metersvarianten märks bland annat en ny ramkonstruktion som ska ge bättre följsamhet. Funktionen bygger på att de båda yttersektionerna är hydrauliskt förspända och avfjädrade. Det ska i sin tur ge ett jämnare arbetsdjup över hela arbetsbredden, även vid ojämna förhållanden, enligt Amazone.

  I tillvalslistan kan beställaren bland annat välja till den nya frösåmaskinen GreenDrill 501, som kan användas för att så in en rad grödor som raps och mellangrödor.

   Den nya sektionskontrollen är tänkt att avlasta föraren vid varje drag.
  Den nya sektionskontrollen är tänkt att avlasta föraren vid varje drag. FOTO: Samson

  Ny sektionskontroll sprider med precision

  Samson har utvecklat en ny Isobus-kompatibel sektionskontroll (TC-SC), som har integrerats direkt i gödselspridarens styrsystem. Via företagets SlurryMaster 8000-skärm går det bland annat att styra sektionskontrollen automatiskt genom ekipagets GPS. På så sätt ska funktionen båda minska risken för överlappning och överdosering av gödsel, vilket ska gynna både växtodlingen och miljön. Funktionen är en av Samsons huvudnyheter på Agritechnica i november, där företaget också presenterar en rad andra nyheter på samma tema.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen