Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 4 december 2017

  Stor spänning i traktortoppen

  Med endast månad kvar på året börjar det hetta till i registreringsstatistiken för lantbrukstraktorer över tre ton. Just nu ligger John Deere etta som populäraste traktormärket i Sverige. Frågan är om Valtra kan ta in försprånget?

   Vem hamnar överst på prispallen i år?
  Vem hamnar överst på prispallen i år?

  Förra året lyckades den svenska Valtra-återförsäljaren med just det. Då hämtades försprånget in på sluttampen genom att återförsäljaren registrerade in ett stort antal traktorer i slutet av året.

  LÄS ÄVEN: Vattenbristen fick Torbjörn att tänka om

  Med den starka avslutningen blev Valtra det mest sålda traktormärket 2016 med 75 traktorer till godo till tvåan John Deere. Siffran kan i sin tur jämföras med de 139 traktorer som skiljer mellan de båda märkena åt i dagsläget, med mindre än en månad kvar till nyår.

  Förutom spänningen i traktortoppen är siffrorna över antalet nyregistreringar också en viktig konjunkturmätare, och utan att övertolka siffrorna så kan man snabbt konstatera att inregistreringarna fortsätter att vika nedåt. Med novembersiffran inräknad har nyregistreringarna minskat med 323 traktorer jämfört med samma period förra året.

  FACEBOOK: Gilla ATL Teknik på FacebookLÄS ÄVEN: ATL-TV provkör nya Valtran

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen