Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 13 oktober 2018

  Ny stenplockare med 40 procent ökad plockkapacitet

  Kivi-Pekka 7, är en ny stenplockare från finska Pel-Toute, med sju meters arbetsbredd.

  Maskinen är speciellt framtagen för större arealer och entreprenörer, och har sammantaget 40 procent högre kapacitet jämfört med den tidigare modellen på fem meter. Den ökade kapaciteten beror delvis på att maskinen har fått en bredare inmatningstrumma och en större stenbehållare.

  Stenplockaren kan hantera stenar upp till 30 centimeter i standardutförande eller upp till 50 centimeter genom tillvalsutrustning.

  Bortsållning i flera steg

  Tömningen i vagn underlättas av att tipphöjden är 290 centimeter, och eftersom behållaren rymmer tre kubikmeter ska ekipaget klara av att avverka en betydligt större yta mellan tömningarna.

  För att säkerställa att värdefull jord inte följer med sker bortsållningen i tre steg, först i inmatningstrumman, sen i behållarens gallerbotten och slutligen i samband med tömningen då överbliven jord rinner ner i en separat jordlåda som sedan töms automatiskt när behållaren sänks till arbetsposition. Sållet i inmatningstrumman kan även anpassas i olika storlekar för att släppa igenom stenar upp till en viss storlek.

  Relaterade artiklar

  Till toppen