Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 3 september 2019

  Stängselvakt får solceller

  Stängsellarmet FenceAlarm från Luda, som slår larm i händelse av ett avbrott på stängslet har uppdaterats med en rad nya funktioner.

   Stängselvakten slår larm i händelse av att det blir ett avbrott på stängslet, vilket ska minska risken för att djur rymmer från hagen.
  Stängselvakten slår larm i händelse av att det blir ett avbrott på stängslet, vilket ska minska risken för att djur rymmer från hagen. FOTO: Luda

  Bland nyheterna märks bland annat möjligheten att koppla in en solcell för att ladda det inbyggda batteriet, samt möjligheten att bryta strömmen på distans, vilket kan vara praktiskt när stängslet behöver lagas.

  Enhetens inbyggda batteri uppges kunna driva stängselvakten under flera veckor och månader, och kan i princip anslutas var som helst på stängslet.

  Från enheten skickas sedan informationen om stängslets spänningsnivå via det inbyggda simkortet till en speciell app där all information hålls överskådlig. Appen slår även larm när spänningen faller.

  Detta sker dessutom oberoende av operatör, eftersom enheten alltid kopplar upp sig mot den nätägare som har den starkaste signalen för stunden.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen