Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 9 juli 2018

  Twindisc ska bryta vallen

  Brunnby.

  Staltech Twindisc är ett nytt jordbearbetningsredskap som ska börja säljas på den svenska marknaden, och som visades upp på Brunnby Lantbrukardagar.

   Tallrikarna på de två tallriksraderna har en diameter på 560 millimeter och hela tallriksarmen bärs upp av en gummiupphängning.
  Tallrikarna på de två tallriksraderna har en diameter på 560 millimeter och hela tallriksarmen bärs upp av en gummiupphängning.

  Nordenagenturen drivs av aktiva lantbrukare i Ystadföretaget EC Maskiner, som har importerat och testat redskap från polska Staltech under åtta års tid. De maskiner som har visat sig fungera under svenska förhållanden har företaget sedan tagit in för försäljning.

  – Fram till dagens datum har vi sålt 270 maskiner. I fjol sålde vi 50 maskiner och nu är vi här med en ny maskin som vi tror stenhårt på här i Sverige, säger Kent Svensson som är aktiv i företaget.

  Konkurrerar med priset

  Twindisc-redskapet har importerats för att demoköras och testas, men har ännu inte sålts till någon kund. I sortimentet finns sedan tidigare tallriksplogar, alvluckrare och kultivatorer.

  Redskapet levereras direkt från fabrik i arbetsbreddarna tre till sex meter, och i en rad utföranden beroende på kundönskemål. Tallrikarna på de två tallriksraderna har en diameter på 560 millimeter och hela tallriksarmen bärs upp av en gummiupphängning. Som tillval finns även tallrikar på 610 millimeter, samt efterharv och smörjningsfria lager från SKF.

  Kent Svensson beskriver redskapen som rejäla och robusta, vilket han exemplifierar genom att han i stort sett inte har fått in några reklamationer. Men framför allt är det prislappen, som uppgår till hälften av många av de etablerade redskapen, som ska locka till köp.

  – I och med att lantbrukaren i dag lever på marginaler måste man titta på vad kan man hitta och vad kan man kan tjäna, säger Kent Svensson.

  Så vad får man för pengarna?

  – Man får ett tallriksredskap som är fantastiskt på att bryta vall, med en aggressiv vinkel med god genomskärning som funkar till stubbearbetning, vallbrott, nedbrukning av gödsel och svartträda, säger Kent Svensson.

   Twindisch-redskapet ska nu demoköras och bjudas ut till försäljning.
  Twindisch-redskapet ska nu demoköras och bjudas ut till försäljning.

  LÄS OCKSÅ: Detta blir nästa års tema på BorgebyATL TV: Plog-demo på Brunnby

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen