Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 22 oktober 2018

  Skoterfirma i Mora utsatt för fräck stöld

  Skoterfirman Cubic i Mora utsattes för en fräck stöld natten mot söndagen. Tjuvarna forcerade stängslet med en baklastare och fick med sig 40 nya snöskotrar. Ingen misstänkt är ännu gripen.

   Fyrtio snöskotrar stals från Cubic i Mora natten mot söndag.
  Fyrtio snöskotrar stals från Cubic i Mora natten mot söndag. FOTO: Cubic AB

  ATL har tidigare kunnat berätta att maskinstölderna ökat under 2018. I förra veckan stals flera maskiner och redskap från olika företag runt om i landet. Och polisen har gått ut med en varning för utländska ligor.

  Nu har det hänt igen.

  Det var natten mot söndagen som 40 nya, omonterade snöskotrar av märkena Lynx och Ski-doo stals från skoterfirman Cubic i Mora. Skotrarna var packade i röda och gula fem meter långa paket.

  – Det känns väldigt proffsigt och välplanerat ut. De har bland annat klippt fasadbelysningen för att kunna arbeta utan lyse och lyckats undvika att utlösa några larm. Sedan har man stått skyddad med lastbilen medan de har lastat, säger ägaren Jeff Öijer till ATL.

  Tjuvarna forcerade stängslet med en baklastare som stals från ett grannföretag. Sedan har de använt minst två trailers för att frakta bort stöldgodset från platsen. För att undanröja eventuella spår tömde tjuvarna en brandsläckare i förarhytten.

  Bytet beräknas vara värt cirka sex miljoner kronor, enligt polisen.

  I nuläget har polisen inga misstänkta.

  Relaterade artiklar

  Till toppen