Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 29 december 2018

  Schweizisk eltraktor visades upp

  Den schweiziska batteriproducenten Ecovolta har publicerat en bild på vad man kallar världens första fullelektriska traktor från Rigitrac Traktorenbau AG.

  Av specifikationerna att döma är modellen utrustad med ett batteri på 80 kilowattimmar, vilket är i linje med den kapacitet som sitter i många Teslabilar.

  Traktorn visades upp på den schweiziska jord- och skogsbruksmässan Agrama tidigare i år, och går under modellnamnet SKE 50 Electric. Enligt uppgifter i andra medier ska batteripaketet, liksom i liknande prototyper, räcka till mellan tre och sex timmars arbete beroende på arbetsmoment.

  Som ATL tidigare har berättat utvecklar även Fendt en liknande modell, Fendt e100 Vario. I traktorn sitter en elmotor på 50 kilowatt och ett litiumjonbatteriet på 100 kilowattimmar. Kapaciteten ska, enligt Fendt, motsvara fem timmars arbete. Men med snabbladdning ska batteriet kunna laddas upp till 80 procent under en lunchrast på 40 minuter.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen