Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 2 november 2016

  Samarbetet med Lantmännen fortsätter

  Försäljningen av Kongskildes maskiner och redskap fortsätter hos Lantmännen Maskin i Sverige. På längre sikt kommer varumärkena Överum, JF och Kongskilde även att säljas hos New Hollands återförsäljare.

  I veckan blev det klart att CNH köper Kongskildes varumärken inom jordbearbetning, sådd och vallskörd av danska DLG. Kongskilde har varit till salu i flera år. I bokslutet för 2015 skrev kooperativa DLG ner värdet på Kongskilde med en halv miljard danska kronor.

  I Sverige är det Lantmännen Maskin som är återförsäljare för de tre kända varumärkena Överum, JF och Kongskilde. Och den ordningen fortsätter:

  – Vi har ett löpande avtal med Kongskilde utan någon bortre tidsgräns. Jag ringde Kongskildes ledning när vi fick beskedet om försäljningen och de försäkrade att det är inte blir någon skillnad. Vi kör vidare med hela segmentet, säger Peter Berthagen, affärsområdeschef för redskap på Lantmännen Maskin, till ATL.

  Men på längre sikt lär det bli förändringar när Kongskildes produkter kommer att marknadsföras även av New Hollands återförsäljare.

  – New Holland har under en längre tid strävat efter att komplettera med fler produkter. Våra återförsäljare kommer successivt att erbjudas Kongskildes sortiment, men på kort sikt blir det inga förändringar, säger Ove Juel, marknadschef i Sverige och Danmark för New Holland Ag.

  Kongskilde, Överum och JF kommer att erbjudas via New Hollands försäljningskanaler inte bara i Europa utan även på den nordamerikanska marknaden.

  – Det kan innebära en ökad produktion vid de berörda anläggningarna i Överum och i polska Kutno, säger Ove Juel.

  Relaterade artiklar

  Till toppen