Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 oktober 2017

  Nu har aktivisterna fått sina domar

  Fem aktivister fick idag sina domar efter att ha stulit kalkoner och släppt ut en lax.

  Två av de fem aktivisterna från organisationen Tomma burar fick fängelse i en månad för stöld. De har tidigare dömts för att ha stulit grisar och höns.

  ”Eftersom deras brottslighet är ideologiskt motiverad och de lever under ordnade förhållanden kan en skyddstillsyn inte antas bidra till att de avhåller sig från fortsatt brottslighet”, skriver tingsrätten i sin dom.

  LÄS OCKSÅ: Tomma burar inför avgörandet

  Det tre övriga döms till 30 dagsböter, vilket innebär att de ska betala mellan 3 000 och 3 900 kronor. Fyra av aktivisterna ska också tillsammans betala ett skadestånd till kalkonuppfödaren på 3 855 kronor.

  – Det är lågt, det är nästan gratis för en kriminell organisation att ge sig på bönder, säger kalkonuppfödaren.

  Överklagar inte

  – Det spelar ingen roll vad jag får för straff, de som får ta det värsta straffet är djuren i industrierna, och de har inte ens begått något brott, säger aktivisten Michell Berghäll, som dömdes till 3000 kronor i böter.

  Tomma burar planerar inte att överklaga domen.

  PREMIUM: Svenskar bland Europas våldsammaste aktivisterPREMIUM: Aktivister slog till mot rävjaktLÄS OCKSÅ: Stoppa övergreppen i djurrättens namn

  Relaterade artiklar

  Till toppen