Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 10 maj 2017

  Rottne uppgraderar H8

  Rottnes skördare H8 har uppdaterats med ny transmission och en starkare motor. Yttermåtten är i stort sett oförändrade men vikten har ökat rejält.

   Rottnes skördare H8.
  Rottnes skördare H8. FOTO: Mats Samuelsson

  Rottnes minsta skördare går från beteckningen H8B till H8D. I namnbytet ingår framför allt en ny Final Tier 4-motor från John Deere med högre effekt, från 116 till 125 kilowatt, och en förändrad transmission, nu med antispinn. Med transmissionen, som är helhydrostatisk med hjulmotorer, följer också en rejält ökad dragkraft, från 73 till 137 Kilonewton.

  Lägre ljudvolym

  Nya H8D har elmanövrerad hyt-tilt och motorhuv. Den senare har ökat i höjd men i övrigt är yttermåtten i stort sett desamma. Rottne har också fått ned ljudvolymen i hytten.

  Det som sticker ut i en jämförelse är dock framför allt vikten. Maskinen har bland annat fått en förstärkt kran och totalvikten landar på 10200 kilo mot tidigare 8500 kilo.

  H8D kommer att visas på Elmia Wood och Rottne räknar med att de första maskinerna ska gå ut till kund i början av 2018.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen