Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 12 april

  Rekordförsäljning av fyrhjulingar i mars

  Rekordförsäljningen av fyrhjulingar fortsätter.

  – Försäljningen är bättre än någonsin, säger Niklas Kristoffersson, vd för Svenska snö- och terrängfordonsbranschen.

   Det första kvartalet 2021 har börjat starkt med 3 000 nyregistrerade fyrhjulingar.
  Det första kvartalet 2021 har börjat starkt med 3 000 nyregistrerade fyrhjulingar. FOTO: Torbjörn Esping

  I mars nyregistrerades 1 140 fyrhjulingar i Sverige, och första kvartalet har över 3 000 fyrhjulingar registrerats. En ökning med 62 procent mot i fjol.

  – Det var ingen som kunde förvänta sig en sådan här hög försäljningsnivå redan första kvartalet, det har varit tryck hos handlarna det får jag verkligen säga.

  Under början av året har handlarna rapporterat om brist på fyrhjulingar. Samtidigt som efterfrågan är hög så har leveranserna släpat på grund av pandemin.

  Frågan är om det finns fyrhjulingar så det räcker i år.

  – Eftersom vi oftast har en tyngd bortåt maj juni så finns det risk att det just nu är tommare än normalt.

  Det är särskilt traktorregisterade fyrhjulingar som säljs. Försäljningen mer än fördubblades i mars, till över 700 stycken.

  – Du får köra på allmän väg i 50 kilometer i timmen, och det ger en viss flexibilitet om du har lant- och skogsbruk på olika platser.

  Förklaringen till ökningen kan vara ett uppdämt behov från förra året, när en del företagare avvaktade av coronaskäl. En annan förklaring kan vara snön som kom i början av året.

  – Det är effektivare, billigare och smidigare att sätta på ett plogblad på en fyrhjuling. Det kan också påverka, säger Niklas Kristoffersson.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen