Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 11 november 1998

  Rau till Kverneland

  På årets sista dag övergår ägarskapet av tyska Rau-Agrotechnic till Kverneland. Rau tillverkar sprutor och jordbearbetningsredskap i fem fabriker varav två i Frankrike. I en av de tyska fabrikerna tillverkas också komponenter till bland annat bilindustrin.
  ”Totalmarknaden för sprutor i Europa är på mellan 2 och 3 miljarder kronor, och Kverneland har som mål att på medellång sikt få en ledande marknadsposition i hela Europa”, skriver företaget i ett pressmeddelande.
  Tidigare i år har Kverneland köpt Silo-Wolff, Greenland och Ferrag, förvärv som ökar Kvernelands omsättning från 2 miljarder kronor till 3,5 miljarder. Med Rau följer ytterligare 500 miljoner i omsättning. Kverneland har alltså med fyra företagsköp fördubblat sin omsättning under året.
  Men nu spår Kverneland en nedgång i Europa på 5-10 procent på marknaden för jordbearbetningsredskap och något mindre beträffande vallmaskiner.
  (ATL)

  Relaterade artiklar

  Till toppen