Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 19 februari 2020

  Premiär för Lovol på tio i topp

  För första gången har en kinesisk traktortillverkare tagit sig in på tio i topp-listan för nyregistrerade jordbrukstraktorer med över 3 tons totalvikt.

   Kompakttraktorn Lovol 504 har tagit tillverkaren upp på tio-i-topp listan.
  Kompakttraktorn Lovol 504 har tagit tillverkaren upp på tio-i-topp listan. FOTO: Lovol

  Bland jord­brukstraktorer med över 3 tons totalvikt hamnar Lovol på åttonde plats i Sverige med 57 nyregistreringar under 2019, före Deutz-Fahr, Kubota och Zetor.

  Det är en enda modell, M 504, som står för alla nyregistrerade Lovol. Den är en 50-hästars­traktor med en tjänstevikt på 2 200 kilo och en maximal totalvikt på 3 750 kilo, och är den största som tillverkaren säljer i Sverige.

  – Huvudsegmentet är små och medelstora lantbruk, månskensbönder och ridklubbar. Men jag tror att det kommer att bli en bra komplementtraktor även på de andra gårdarna, säger Andreas Bjelkholm, marknadschef på Kellfri som importerar och säljer märket i Norden.

  Läs mer: Ny statistik: Tronskifte på traktortoppen

  Såldes tidigare under annat märke

  Lovol såldes tidigare under märket Foton, som funnits en längre tid i Sverige. M 504 har bland annat uppvärmd hytt, trepunktslyft, kraftuttag, fyrhjulsdrift och en transmission med 12 + 12 växlar. Hydrauliken bjuder på två dubbelverkande uttag och pumpen ger 42 liter per minut. Baspriset är 181 000 kronor exklusive moms.

  Prismedvetenhet

  – Det har nog blivit en prismedvetenhet inom lantbrukssektorn. Särskilt bland de små och medelstora som frågar sig varför man ska lägga en halv miljon på en märkestraktor.

  Kellfri håller nu på att bygga upp en mer rikstäckande ser­vice­organisation och satsar även på fler försäljningsställen.

  – Vi ska också ta upp riktiga återförsäljare som både kan serva och sälja hela vårt sortiment.

  Läs mer: Fortsatt ökning för traktor BLäs också: Se traktorförsäljningen län för län

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen