Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 17 augusti 2019

  Olssons i Ellös växer kraftigt

  Olssons i Ellös, som säljer reservdelar till traktorer och entreprenadmaskiner, nyanställer i Danmark för att möta den ökade efterfrågan. Men även på hemmaplan växer företaget kraftigt.

   Olssons i Ellös är bland annat känt för att ha byggt en egen version av hur en modern Volvo BM traktor kunde ha sett ut.
  Olssons i Ellös är bland annat känt för att ha byggt en egen version av hur en modern Volvo BM traktor kunde ha sett ut. FOTO: Kenneth Fransson

  Företaget har nyligen anställt en representant med mångårig erfarenhet från John Deere och New Holland, och som ska arbeta vidare med den danska etableringen som företaget inledde 2016.

  På den svenska sidan drog företaget i gång e-handel redan 1997, och samma år som den danska etableringen grundades även sajter för den norska och finska marknaden, samt en engelskspråkig sajt som har fokus på Tyskland och övriga Europa.

  Fortsätter nyanställa

  Nyanställningen i Danmark är den första utanför Sverige. Sett till företagets storlek och omsättning expanderar Olssons i Ellös kraftigt. De tre senaste åren har omsättningen ökat 20 procent och samtidigt har personalstyrkan utökats med femton personer. På personalsidan är målet att öka med ytterligare ett tiotal personer inom ett år, säger VD Olle Olsson till den lokala sajten NyheterSTO.se som bevakar Stenungsund, Tjörn och Orust.

  På mässor är Olssons i Ellös bland annat kända för sin egen variant av hur en modern Volvo BM-traktor kunde ha sett ut. Reportaget hittar ni här.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen