Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 12 oktober 1998

  Octavia Combi ­ nytt från Skoda

  De senaste årens försäljningskomet på den europeiska bilhimlen, Skoda, kommer nu i ännu en version, Octavia Combi.

  De senaste årens försäljningskomet på den europeiska bilhimlen, Skoda, kommer nu i ännu en version, Octavia Combi.
  Octavia Combi får tills vidare räknas som flaggskeppet i en bilfamilj som föddes med den, i alla fall vad gäller formgivning, rätt gammelmodiga Felicia som också kom i en eftertraktad kombiversion.
  Nästa byte för sparsamma bilköpare var Skoda Pick-up, en minilastbil till extremt lågpris som till mångas häpnad helt plötsligt hade en alldeles egen marknadsnisch.
  Nästa fas i den VW-ägda tjeckiska Skodafabrikens utveckling var Octavia, en personbil av modernt snitt om än i lågprisutförande, mest synligt i fråga om material och detaljlösningar.
  Och nu alltså Octavia Combi. En rymlig Combi där prislistan börjar redan under 130 000, inklusive 10 års rostskyddsgaranti och 101 hk bensinmotor med högst anständiga prestanda och en bensinförbrukning på 7,7 l/100 km blandad körning.
  För 153 900 kronor kan bilen fås med 90 hk TDI-motor, VW:s redan klassiska diesel som i Octavia Combi drar 5,1 l/100 km.
  ATL har bara tagit en mycket snabb titt på Octavia Combi som tycks vara en i många avseenden modern bil, dock med ett lastrum så ojämnt att det klart bättre lämpar bilen för familjers än företags behov.
  ATL hoppas snart kunna återkomma med en provkörning av Octavia Combi.

  Jan Vainult

  Relaterade artiklar

  Till toppen