Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 11 maj 2019

  Nytt tillval myllar ner gödseln på olika nivåer

  Strip-Till är ett nytt efterredskap från Samson som vänder sig till lantbrukare och maskinstationer, som vill variera sina gödselgivor med stor precision för att gynna majstillväxten.

   Strip-Till är ett bra alternativ för dem som odlar mycket majs, enligt Fredrik Nilsson hos återförsäljaren Swedish Agro.
  Bild 1/2 Strip-Till är ett bra alternativ för dem som odlar mycket majs, enligt Fredrik Nilsson hos återförsäljaren Swedish Agro.
   De V-formade skivorna öppnar upp jorden och skapar en fåra som kan varieras mellan 20-30 centimeter i djup.
  Bild 2/2 De V-formade skivorna öppnar upp jorden och skapar en fåra som kan varieras mellan 20-30 centimeter i djup.

  Efterredskapet är precisionsstyrt och kan användas på tunnor med flödesstyrning, och är byggt för att lägga ut gödseln på olika nivåer i jorden.

  – Det är ett bra alternativ till dem som odlar mycket majs, säger Fredrik Nilsson hos återförsäljaren Swedish Agro.

  Under arbetets gång varieras djupet i intervallet 20-30 centimeter med hjälp av de V-formade skivorna på redskapet som skapar en öppning i jorden. Därefter lägger de bakomvarande slangarna ut gödseln i öppningen innan jorden täcks över igen.

  Själva spridningen precisionsstyrs i sin tur med hjälp av traktorns gps, utifrån de val som har gjorts så att kvävet kan behållas i jorden på ett effektivt sätt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen