Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 2 mars 2017

  Nytt märke på frammarsch

  PARIS.

  Italiensk-kinesiska Lovol-Arbos visade upp prototyper på kommande större traktorer under Sima-mässan i Paris.

   Kommer. Inom inte allt för lång tid ska den här 7000-serien börja tillverkas.
  Kommer. Inom inte allt för lång tid ska den här 7000-serien börja tillverkas. FOTO: Hans Dahlgren

  Lovol-Arbos har varit väldigt aktiva med sina nya traktorer på de europeiska mässorna den senaste tiden. Hittills har man bara haft en serie, men planerar att släppa större maskiner inom kort.

  I den nuvarande 5000-serien finns traktorer på mellan 100 och 130 hästkrafter med motorer från Kohler. Den är ganska enkla traktorer men med praktiska detaljer som två dörrar och välvd framruta för enklare frontlastarkörning.

   Funktionellt. Hytten i 5000-serien är enkel men där finns det mest nödvändiga.
  Funktionellt. Hytten i 5000-serien är enkel men där finns det mest nödvändiga. FOTO: Hans Dahlgren

  Oklart när de kommer till Sverige

  De kommande större traktorerna i 7000-serien som man visade upp på Sima, får sexcylindriga motorer från Deutz på 220-260 hästkrafter. Även en 6000-serie är på gång med effekter på 140-200 hästkrafter. Det är oklart när de kommer i produktion eller om vi får se dem i Sverige.

  Arbos är ett italienskt märke som sedan slutet av 1800-talet tillverkat allt ifrån tändkulemotorer till cyklar. Sedan 60-talet har det mest handlat om skördetröskor.

   I produktion. Arbos första modeller i 5000-serien är redan ute på marknaden.
  I produktion. Arbos första modeller i 5000-serien är redan ute på marknaden. FOTO: Hans Dahlgren

  För några år sedan fick kinesiska Lovol, i Sverige mest känt för sina Foton-traktorer, upp ögonen för det italienska företaget. Man bildade ett gemensamt bolag, samtidigt som Lovol köpte italienska Goldoni och skaffade sig därmed ytterligare traktorkompetens.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen