Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 18 februari 2019

  Nytt bandsågverk till Sverige

  I vår kommer bandsågverk från Trak-Met till den svenska marknaden. Det är företaget bakom Bamsesågen som nu tar in ytterligare ett sågverk i sitt sortiment.

   Bandsågverk från polska Trak-Met kommer till den svenska marknaden i vår.
  Bandsågverk från polska Trak-Met kommer till den svenska marknaden i vår. FOTO: Trak-Met

  Polska Trak-Met startade tillverkning av bandsågverk 1997 och har sedan dess tillverkat cirka 13 000 maskiner. Nu har Bamseprodukter skrivit avtal med tillverkaren om att marknadsföra sågverken i Sverige.

  – Tittar man på de större modellerna av Trak-Met så är det sågutrustningar som passar de professionella användarna som vill kunna livnära sig på sin träförädling.

  Det säger Joakim Marklund, marknadsansvarig på Bamseprodukter.

  Sågar 80 centimeter

  Trak-Met finns i olika storlekar och med flera alternativ för bland annat drivning. Modellen TTP-600 som nu finns på Bamseprodukters webbplats finns som stationär eller mobil variant. Det har en standardlängd på 6 meter och sågar stockar upp till 80 centimeter i diameter. Sågverket kan utrustas med hydraulisk stockhantering vilket gör att man kan sköta den från en och samma plats.

  Elmotoralternativen startat vid en effekt på 7,5 kilowatt och går upp till 15 kilowatt för modellen TTP-600. Sågbladen som används ska hålla bredder mellan 35 och 45 millimeter.

  Trak-Met premiärvisas i slutet av mars när Bamsesågen håller öppet hus.

  Relaterade artiklar

  Till toppen