Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 5 februari 2018

  Nya tvättar från Husqvarna

  Husqvarna breddar sortimentet, och tar sig bokstavligen vatten över huvudet med en ny serie högtryckstvättar. Den nya produktserien lanseras i fyra olika storlekar och ska präglas av nytänk både när det kommer till funktion och användarvänlighet.

   Husqvarnas nya högtryckstvättar finns i fyra olika storlekar.
  Husqvarnas nya högtryckstvättar finns i fyra olika storlekar.

  Husqvarna beskriver högtryckstvättarna som vattenbesparande, men presenterar inga relevanta jämförelsetal. I stället nöjer sig företaget med att konstatera att högtryckstvättarna kan spara upp till 80 procent av vattnet jämfört med en vanlig trädgårdslang. Hur Husqvarnas tvättar står sig i förhållande till konkurrenterna är därför svårt att säga.

  Lättrullade

  I pressutskicket beskrivs högtryckstvättarna i första hand som konsumentprodukter för tvätt av fordon, trädgårdsmöbler och annat utomhusbruk. Samtliga modeller ska dock vara utrustade med en metallpump och tillverkade i hållbara material som gör att de kan förvaras utomhus i alla väder. Även hjulen är extra robusta och stora för att göra det lätt att rulla högtryckstvättarna över ojämna underlag.

  Vad gäller funktion och användarvänlighet levereras högtryckstvättarna med en extra lång slang, upp till 15 meter. Problemet med intrasslade slangar har Husqvarna dessutom löst med en smart vridkoppling som följer slangens rörelser.

  Roterande munstycke

  Högtryckstvättarna är också försedda med en speciell snabbkoppling som gör det enkelt att byta redskap. Två olika munstycken ingår som standard, ett platt där man kan växla mellan högt och lågt tryck samt ett roterande munstycke som man kan ta till när smutsen verkligen sitter fast.

  Tvätta stora fordon

  400-serien, som är den största tvätten i produktserien, har också den största kapaciteten och ska vara försedd med en slang som är extra flexibel och stålförstärkt. Serien beskrivs också som den som är bäst lämpad för tvätt av stora fordon.

  LÄS ÄVEN: Dolda kostnader med att skippa plogenLÄS ÄVEN: Volvos nya minigrävare går på elLÄS ÄVEN: Bengt drabbades av svart sörja i traktortankenLÄS ÄVEN: Så skiljer sig Claas reservdelspriser

  Relaterade artiklar

  Till toppen