Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 20 oktober 2017

  Nya supersnittvagnar från Krone

  Krone planerar att premiärvisa nya supersnittvagnar på Agritechnica.

   Krones supersnittvagnar är populära bland producenter som hellre bärgar sitt foder än att bala.
  Krones supersnittvagnar är populära bland producenter som hellre bärgar sitt foder än att bala.

  Den nya serien består av fem nya dubbelfunktionsvagnar; MX 330 GD/GL, MX 370 GD/GL och MX 400 GL med lastkapaciteter från 33 till 37 samt 40 kubikmeter. Modellerna är utvecklade för stora vallproducenter och maskinstationer, och kännetecknas av en kraftig ram. Arbetsbredden på vagnarna är 1,8 meter, och tack vare en patenterad teknik ska maskinen klara av att garantera ett jämt materialflöde över hela bredden till snitt- och inmatningsrotorn. Fördelen med detta är högre inmatningskapacitet på fodret, enligt återförsäljaren Söderberg & Haak.

  Ny pickup

  – Maskinerna har en ny pickup som ger ett jämnare materialflöde, och de är möjliga att få med något som kallas Speedsharp, ett knivslipningssystem som på sju minuter slipar alla knivarna på plats, säger Per Johnsson, produktchef på Söderberg & Haak.

  Vissa av modellerna är även utrustade med hydrauliskt manövrerad främre gavel som automatiskt ger 4,5 kubik mer lastutrymme och omvänt även borgar för en snabbare utlastning.

  LÄS OCKSÅ: Mögligt spannmål oroar Lantmännens kunderLÄS OCKSÅ: Hjältebonde räddade alla sina djurLÄS OCKSÅ: Klartecken för mejeriaffär

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen