Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 26 juli 2020

  Nya strängläggare och trepunktsredskap

  Två strängläggare, en trepunktsadapter och en brandsläckare i stavformat. Här är veckans tekniknotiser.

  FOTO: Krone

  Nya strängläggare från Krone…

  Swadro TC 1250 är en ny centrumsträngläggare från Krone med fyra rotorer som också ska fungera som instegsmaskin. Därför har den också totalt avsaknad av elektronik. Arbetsbredden är 9,80 till 12,50 meter, och redskapet drivs via ett dubbelverkande och ett enkelverkande hydrauluttag.

  De främre rotorerna har en diameter på 3 300 millimeter och har 11 pinnarmar, de bakre rotorerna mäter 2 960 millimeter i diameter och har 13 pinnarmar. Antal pinnar är 22×4 på de främre rotorerna och 26×4 på de bakre rotorerna.

  FOTO: Harald Mader / PÖTTINGER Landte

  Och från Pöttinger…

  Även Pöttinger släpper nya strängläggare inför säsongen 2021. Här rör det sig i stället om redskap med en och två rotorer, i arbetsbredderna 4,20 till 7,40 meter.

  Vissa av modellerna kan i sin tur bygga antingen en eller två strängar.

  FOTO: Kornbo Maskin

  Ny trepunktsadapter till Sverige

  Kornbo Maskin har tagit in en ny trepunktsadapter, som kan användas på många hjul- och teleskoplastare. Adaptern kan användas för en rad typer av jobb, som att flytta föremål och redskap utan att behöva lämna hytten, vissa reparationsarbeten, samt till uppgifter där man vill öka säkerheten. Redskapet är godkänd för 5 000 kilo och har justerbara fångsthakar, men kan även utrustas med rangerkrok och K80-kula.

   Firess finns i olika storlekar från 210 till 370 gram.
  Firess finns i olika storlekar från 210 till 370 gram. FOTO: Firess

  Smart brandspruta för trånga utrymmen

  Stavsprutor är relativt nya på den svenska marknaden och passar bra i trånga utrymmen där vanliga brandsläckare kan vara svårmonterade. Just den här från Firess ska funka för bekämpning av bränder enligt klass A, B, C, F samt elektricitet. Bekämpningstiden är så hög som 50 eller hundra sekunder beroende på storlek, vilket är betydligt längre än många vanliga pulver och skumsläckare.

  Släckaren avger en ofarlig gasstråle som kväver branden, utan någon som helst kvävningsrisk för användaren. En annan fördel är att släckaren är trycklös vilket gör att den inte kräver något underhåll. Motorbränder ska bland annat vara ett typiskt användningsområde.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen